Natuurrijk tuinieren op Linnaeus

U leest nu QR-code nr. 4; Op Linnaeus is ecologisch tuinieren de norm. Het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen  bijvoorbeeld is verboden.

Alle planten, struiken en bomen die de laatste jaren in het openbaar groen zijn aangeplant, zijn van inheemse afkomst. Alleen biologische bollen worden gebruikt. Wilgen worden om en om geknot zodat er voldoende vroeg voedsel is voor alle insecten en diertjes

Daar waar je bij binnenkomst nog een strak gemaaid engels gazon ziet, is in overleg met de tuinders besloten om verder de tuin oplopend zoveel mogelijk te laten verruigen en gefaseerd te maaien als ondersteuning van de biodiversiteit.

Ook de tuinders zelf geven we zoveel mogelijk voorlichting over het gebruiken van inheemse biologisch geteelde planten op hun privé tuin.

Ter ondersteuning is bijvoorbeeld op basis van de checklist van het IVN, een eigen checklist gemaakt waarmee je kunt zien hoe natuurrijk je tuiniert.

Als je na controle, aan alle punten voldoet in je tuin, ontvang je een sticker voor op je brievenbus waarmee je dat kunt laten zien dat op jouw tuin insecten, egeltjes, vogels enz. welkom zijn.

Je loopt het park op langs het Trefpunt naar de Linnaeuslaan. Aan het einde daarvan staat een groot insectenhotel en als je daar de QR-code nummer 5 scant kun je alles lezen over de (wilde) bijen op Linnaeus.