Lavameel

Lavameel

Lavameel is al jaren te koop in de Klomp: los per 100 gr, in kleine verpakking en per 20 kg. De voordelen van lavameel zijn: 100% natuurlijk, het is goedkoop, het bevat alle mineralen en sporenelementen die iedere plant nodig heeft.

Lavameel zorgt er niet alleen voor dat de planten de nodige zeldzame sporenelementen krijgen, maar de gunstige schimmels en bacteriën exploderen in aantal doordat lavameel een belangrijke voedingsbron voor hen is. Er ontstaat een soort wisselwerking. De planten leveren de suikers en krijgen in ruil voedingsstoffen van de schimmels en bacteriën. Deze kunnen veel beter de voeding uit de bodem halen dan dat de planten dat kunnen. Andere bacteriën maken zware metalen onschadelijk, brengen stikstof in de bodem, maken ziekmakende bacteriën en schimmels onschadelijk enz.

Je kunt lavameel ook toevoegen aan de compostbak. De lava zorgt ervoor dat de micro-organismen toenemen waardoor het organisch materiaal snel wordt afgebroken en omgezet in bruikbare compost. Gebruik 10 kg op 1M3 compost.