De klomp weer open

Klomp Special 2
De Klomp gaat weer open op 26 maart! Wist u dat we een breed aanbod hebben van tuinbenodigdheden? Natuurlijk gasflessen, tuinaarde en zand, maar ook allerlei tuingereedschap, watersproeiers, ledlampen, gasslangen en toebehoren, schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor de septic tank, een ijzerafdeling met o.a. deurhaakjes, tuinpoort sluitinkjes, schroeven, koperen koppelingen en nog veel meer.
KOM EENS LANGS OM EEN KIJKJE TE NEMEN!

Team van De Klomp
Openingstijden de Klomp 

Op zaterdagen: van 26 maart t/m 15 oktober van 9.30 – 12.00 uur
Op vrijdagen: van 20 mei t/m 26 augustus van 19.00 – 20.00 uur.

Heeft u een grote bestelling van minimaal 12 zakken of meer van b.v. tuinaarde? Dan kan deze bestelling bij uw huisje worden afgeleverd. U kunt de bestelling een week van tevoren in de winkel betalen of uiterlijk op donderdag digitaal bestellen en overmaken op bankreknr t.n.v. vtv. Linnaeus: NL76 INGB 0004 8292 52 onder vermelding van uw naam, vak en huisjesnummer.

Let op: levering op zaterdagochtend door de shovel of trekker kan pas na tijdige betaling,
dus uiterlijk op de donderdag! 

Uitkomst behoefteonderzoek tuinders

Het is altijd moeilijk het iedereen naar de zin te maken. Dat beogen we ook niet, maar we willen wel graag weten waar de behoeftes liggen van de tuinders.
Daarom hebben we in het najaar via de nieuwsbrief alle tuinders de vraag gesteld: wat mist u nog in de winkel? Helaas kregen we 17 reacties. Dat is weinig maar mede dankzij die reacties hebben wij nieuwe inspiratie opgedaan.

Wat we gaan dit seizoen uitwerken?
Door de positieve suggesties gaan we kijken naar:  een mogelijkheid om tuinboeken en -bladen uit te wisselen, regentonnen, groente- en wilde bloemenzaden, bloembollen. Ook gaan we kijken hoe een planten- en stekkenruil te organiseren, instructiefilmpjes te tonen over snoeien, bemesten e.d. en producten te verkopen van zorgboerderijen uit de buurt.

Kortom: genoeg ideeën voor het nieuwe tuinseizoen!

Wat is er al te koop?

Er kwamen ook vragen over producten die er al zijn zoals: honing en hoestdrank (via onze imker), tosaïe (= reukvrije petroleum), petroleum, bamboebegrenzer, 100% afbreekbaar afwasmiddel, schoonmaakmiddel en wc-papier.

Duurzame houten palen en planken
Onlangs is een mooie partij duurzame Azobe hardhouten palen en beschoeiingsplanken binnengekomen met duurzaamheidsklasse 1.
Bij houtsoorten in duurzaamheidsklasse 1 moet u denken aan hoogwaardige houtsoorten. Deze houtsoorten hebben een lange levensduur en zijn geschikt voor veel verschillende toepassingen, waarbij direct grondcontact vaak geen probleem is. De levensduur van deze houtsoorten is gemiddeld zo’n 25 jaar of langer (in het geval van buitengebruik). Zeker als u de houtproducten goed monteert en onderhoudt is de levensduur vaak nog langer.

Het aanbod is:
paal 7 x 7 x 300 cm à € 27,40  –  paal 7 x 7 x 150 cm à € 10,50
beschoeiingsplank 2.0 x 20 x 400 cm à € 31,85.

Nieuwe producten

Er is nu ook bio-potgrond en er komt een fijnere boomschors dan die we nu hebben.
Verder zijn er de Japanse handhak (de Wit) als onkruidwieder in zowel links als rechtshandige variant en Dry-bag zakjes. Dry-bag is een milieuvriendelijke en jarenlang herbruikbare ontvochtiger zonder opvangbak. De zakjes zijn gevuld met klei en absorberen 75% van hun gewicht aan vocht. Er zijn twee maten: zak van 1000 gram à € 18,90 en 2 x 250 gram à €15,80. Je kunt de zakjes drogen op de verwarming of in de kast waar de verwarmingsketel hangt, zodat je ze telkens opnieuw kunt gebruiken.

Tot slot

De werf ligt barstens vol met zakken tuinaarde, potgrond, compost, boomschors etc.. Om de prijsstijgingen voor te zijn hebben we in december een grote bestelling gedaan. Dit kon helaas niet voor de gasflessen omdat de kooiruimte beperkt is.

We hebben veel zin in het nieuwe seizoen. U ook? We zien iedereen graag in de winkel.