Voorlichting Brandweer

Op verzoek van tuinders hebben we op korte termijn de brandweer van Driemond uitgenodigd om een voorlichting Brandveiligheid te geven. Zij komen aanstaande dinsdag 31 juli om 20.00 uur om voor het Trefpunt een eerste voorlichting geven en vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom!

We zijn allemaal ontdaan over de brand op Kraanvogel en leven erg met de bewoners mee.
Een cliché uitspraak is: een schip op het strand is een baken in zee. Dit gevoel merken wij bij veel tuinders die vragen gaan stellen over brandveiligheid, maar ook bij ons zelf. Is alles goed en veilig aangesloten, gasslangen, accu’s, zonnepanelen? Wat kunnen we in ons eigen huisje doen?

Maar als bestuur en ledenraad ook: hoe zorgen we dat het complex veilig is voor de tuinders en hoe te handelen bij calamiteiten. Wat te doen bij deze extreme hitte/droogte?
Een belangrijke factor die we meteen kunnen inzetten is ons gezond verstand: ga geen onkruid branden, maak geen open vuurtje na de BBQ en houdt blusmiddelen bij de hand.