Tuinen opmeten: vrijwilligers gezocht

Tuinen opmeten: vrijwilligers gezocht

We zoeken een aantal enthousiaste vrijwilligers die alle tuinen op ons complex willen opmeten 
Zoals bekend hebben we met de gemeente uit onderhandeld dat de pacht voor het openbaar toegankelijk deel van ons complex hetzelfde blijft en niet wordt verhoogd en nu € 0,47 m2 is,met daarna de gebruikelijke jaarlijkse indexering.

Voor de privé tuinen hebben we ook hard gestreden. Met als resultaat dat de pacht van de gemeente wel verhoogd wordt, maar gelukkig niet naar € 2,25 per m2, maar in 5 jaarlijkse stappen naar uiteindelijk € 0,95 m2.
De gemeente wil dit graag per 01.07.2022 invoeren. Maar de onderhandelingen over het nieuwe huurcontract moeten nog gaan starten. Het is dus nu nog niet zeker of het deze datum gaat worden.

Gebleken is dat de vereniging niet beschikt over het precieze aantal m2 per tuin. Bovendien komen de digitale tekeningen niet overeen met de handmatige metingen.
Het is uiteraard van groot belang dat we straks niet teveel gaan betalen. Iedere m2 die we ernaast zitten kan ons € 0,48 per m2 met jaarlijkse indexering kosten.

Daarom zoeken we een enthousiast groepje vrijwilligers, die alle 317 tuinen op ons complex gaat opmeten, zodat we precies weten hoe groot elke tuin is. Maar ook hoe groot de optelsom aan privétuinen is. Dit kan ons uiteraard veel geld schelen aangezien het gehele complex 140.050 m2 groot is..

Wie wil ons helpen om dit project z.s.m. aan te pakken?
Je kan je aanmelden bij Frank Ligtvoet op info@volkstuin-linnaeus.nl