Nieuwsbrief 2022 No 16

NAAR DE FLORIADE:  GRATIS ENTREE !

Het gaat toch nog lukken, met een groep op vrijdag 5 augustus of individueel op een andere datum:  we gaan naar de Floriade!

Hoe?
Kijk op floriade.com/korting en bestel en betaal daar je ticket(s) voor 15 euro p.p. met deze promotiecode: DAGVOLGROEN22  
Je vindt hier ook gratis tickets voor de shuttlebus van station Almere Centrum naar de Floriade-ingang of een gratis parkeerplaats.
Deze AANBIEDING geldt TOT 24 JULI dus bestel op tijd!  Eenmaal besteld blijven de tickets geldig tot het einde van de Floriade.

Je kunt  maximaal 4 tickets tegen deze prijs bestellen maar let op: alleen voor tuinders en hun partner, ouders  of kinderen krijg je het entreegeld terug. En dat gaat zo:
Stuur per mail of per post een kopie van je betaling aan penningmeesterlinnaeus@gmail.com of in een enveloppe aan Herman Esveld in de bestuursbrievenbus onder vermelding van naam, vaknummer en de namen van de deelnemers.

Wie op 5 augustus met de groep mee wil bestelt dus ook zelf online zijn of haar ticket(s)  en reist op eigen gelegenheid naar de Floriade. Wie  met de auto vertrekt vanaf de tuin en wil carpoolen (iemand meenemen of meerijden) kan reageren op deze mail.

We ontmoeten elkaar die dag om 11.30 UUR BIJ DE UITKIJKTOREN op het Floriadeterrein voor een  rondleiding over het Utopia-eiland, waar voedselbos, stadslandbouw en ecologie samen komen.
Ik hoop op heel veel deelnemers want juist voor tuinders valt er veel te bewonderen en te leren op deze Floriade in Almere. Ik ga in elk geval mee op 5 augustus!

Voor vragen hierover:
Lies Opdam, N8
Linnaeus Leergang
06-15257099
liz.opdam@gmail.com
Aanleg natuurlijke oever: meer stenen nodig!

Zondag heeft vak Reiger een begin gemaakt met de aanleg van de natuurlijke oever. Nu hebben ze meer stenen nodig om een taluud te kunnen maken.

Als tuinders stenen over hebben, kunnen ze deze neerleggen bij de ingang van Reiger. Het liefst oude stoeptegels, stoepranden en grote keien. Eventueel kunnen ze ook opgehaald worden. De aanleg van de natuurlijke oever is een experiment om meer leven in de sloot te krijgen. We gaan er inheemse oeverplanten aanplanten en hopen dat door een ‘zachte’ oever de overgang van water naar oever aantrekkelijk wordt voor onder andere amfibieën.

Compostbakken voor de moestuin

Heeft u pallets staan? Wij hebben er 12 nodig!

Er zijn twee à drie compostbakken nodig op de gezamenlijke moestuin. Die kunnen we dan zonder verdere kosten maken van deze pallets. Uw pallets kunt u brengen bij de technische dienst in het Trefpunt.

Het moestuinteam
Het vervelende maar voor het laatst bewaard.

Op het honden uittlaatpaadje net buiten het complex heeft een tuinder op verschillende plekken zijn tuinafval gedumpt.

Dit “maar overal dumpen gedrag” is er de oorzaak van dat het Leeuwerikveld niet meer zonder toezicht open kan en dat er dit jaar geen fatsoenlijk haksel gemaakt kon worden.

Tuinders die hiervoor verantwoordelijk zijn: het kan toch beter!

De redactie