Klomp Special april 2023

OPENINGSTIJDEN DE KLOMP
Op de zaterdagen: van 25 maart t/m 21 oktober van 9.30 – 12.00 uur
Op de vrijdagen:    van 19 mei t/m 25 augustus van 19.00 – 20.00 uur

Rectificatie bestellingen en stekkenruil:
De bestellingen moeten op woensdag (i.p.v. donderdag) binnen zijn en betaald om ze op zaterdag geleverd te krijgen.
De minimale bestelling die aan de tuin geleverd wordt is: 12 zakken totaal.

De stekkenruil vindt plaats op zondag 11 juni tijdens de viering van 50 jaar Linnaeus in Driemond. Eerder is aangekondigd dat de stekkenruil op 3 juni zou plaatsvinden.

Team van De Klomp
Doe mee met de Nationale zaaidag

De Klomp heeft bij de Bijenstichting een insectenmengsel zaad gekocht met een- en tweejarige en vaste inheemse soorten, dat aantrekkelijk is voor solitaire bijen, honingbijen, vlinders of zweefvliegen. Het mengsel (+ 39 soorten) bevat onder andere Duizendblad, Korenbloem, Gewone margriet, Grote kattenstaart, Wilde marjolein, en Grote klaproos.
Doe je mee? Kom naar de winkel voor een GRATIS ZAKJE BLOEMENZAAD!

KALE PLEKKEN GRAS INZAAIEN
Heb je kale plekken in het gras? Dan is het nu de tijd om deze in te zaaien met graszaad. Wied de kale plekken, strooi wat tuinaarde op de plek, hark het voorzichtig in en druk aan. De tuinaarde moet een gelijke hoogte hebben met de rest van de grond. Neem een beetje zaad tussen je vingers en strooi deze gelijkmatig over de aarde. Druk voorzichtig aan met je hand en bevochtig met een gieter met een fijne straal zodat de zaadjes niet wegspoelen. Naast graszaad verkopen we ook graszaad gemengd met bloemenzaad.

ZELF ZADEN OOGSTEN
Zelf zaden oogsten is leuk om te doen, voordelig en iedereen kan het. De meeste zaden kun je ongeveer twee jaar bewaren. Maar dan moeten ze wel goed droog zijn voordat je ze in papieren enveloppen of zakjes doet (gebruik geen plastic want daarin kan schimmel ontstaan).
NIEUW: papieren zaadzakjes: 25 stuks € 1,75.

EKO STEEKETIKETTEN
De ekosteker is een zeer stevige, bamboe steeketiket met een dikte van ca. 3 mm. en zijn goed beschrijfbaar.
Ze zijn 15 cm lang.
Per 25 stuks € 2,50
SLAKKEN DOL OP JONGE PLANTJES
Heb je eenmaal de zaadjes opgekweekt tot mooie, kleine plantjes, dan is het zaak om ze behoedzaam te planten in de volle grond. Maar slakken zijn dol op ze! Wat helpt om slakken te weren is koperband. Snijd een rand van een plastic bloempot en plak daar het koperband omheen. Leg vervolgens deze rand om het jonge plantje ter bescherming.
Het koperband kost € 8,50 en er zit 4 meter op de rol.
ROZEN NA SNOEI BEMESTEN
Geef rozen na de snoei extra voeding. Strooi onder elke struik of klimroos een paar handen gedroogde organische mest (koeien- of hoendermest), gemengd met wat lavameel en kieseriet en werk dat lichtjes in. De stikstof uit de organische mest stimuleert meteen de groei, lavameel (rijk aan silicium en sporenelementen) versterkt de plant en het magnesium in de kieseriet bevordert de bloei.