Droevig bericht

Beste medetuinders
De afgelopen week werden we opgeschrikt door het plotselinge overlijden van twee van onze leden. Beiden heel actief in onze vereniging en op eigen wijze werkend aan de gemeenschap die wij met elkaar vormen.
Frans Alst, vakvertegenwoordiger van Reiger en initiatiefnemer van de Atlasgroep, werd in San Francisco op zaterdag 8 juli op een zebrapad aangereden door een elektrische scooter en liep daarbij hersensletsel op. Na een paar dagen hoop bleek de schade onherstelbaar. Hij is afgelopen zaterdag overleden. Het is nog niet bekend wanneer hij naar Nederland vervoerd kan worden. Frans was een enorme vogelkenner/ fotograaf, onze vogelgids en vogelteller van SOVON. Hij heeft naast het werk voor de ledenraad heel veel gedaan aan meer biodiversiteit en natuurlijk tuinieren.

Jolanda van Gaalen van vak Fazant werd afgelopen vrijdag getroffen door een fatale hersenbloeding. De trauma helikopter is voor haar nog in het weiland geland maar het was tevergeefs. Zij was lid van de verkoopcommissie en dacht op vele terreinen mee over het beleid van onze vereniging waarbij zij veel ideeën inbracht.

Ik voel mij hierdoor zeer verdrietig en uit het lood geslagen.  Uit de al vele reacties begrijp ik en weet ik zeker dat dit voor iedereen geldt die binnen en buiten de vereniging met Frans en Jolanda heeft  gewerkt.

Wij wensen hun familie, partner en vrienden veel sterkte met dit grote verlies.

Laten we elkaar koesteren.

Tineke de Rijk

Voorzitter VTV Linnaeus

Zodra meer bekend is over het afscheid kunnen nemen, laten wij u dat zo snel mogelijk weten,
de redactie

De vakgenoten van Frans hebben op zijn tuin Reiger 8, een herdenkingstafel neergezet. Daar kunt u, als u wilt, een (liefst weerbestendig) groet/aandenken aan hem achterlaten.