windmolens Driemond

Informatieavond windmolens Driemond

De gemeente organiseert 3 informatiemarkten. Hier kunt u al uw vragen stellen over de 4 aangewezen gebieden in en rond Zuidoost en Weesp waar mogelijk een windmolen komt.

Wethouder Dirk de Jager is aanwezig bij deze informatiemarkten. Kort na het begin van elke informatiemarkt geeft hij een toelichting op de aangewezen windmolengebieden in uw omgeving. Ook beantwoordt hij vragen.

Dit is de sussende uitnodigingstekst van de gemeente
Terwijl het gaat over mogelijk 8 windturbines rondom Weesp/Driemond en Zuidoost

Komende dinsdag 18 juni, is de informatiemarkt windturbines bij Driemond. 
Locatie: Matchzo, Stammerlandweg 10
Inloop van 19.00 tot 21.00 uur

Tuinders laat u informeren en stel uw vragen: bijvoorbeeld waarom ze zo dicht bij volkstuincomplexen met verblijffunctie gepland staan (mogelijk op 145 meter), alsof daar geen burgers van Amsterdam verblijven die de (geluids) overlast ondervinden. En waarom plaatsen in de weinige (juist zo kwetsbare) natuur die Amsterdam heeft. 
Waarom plaatsen juist daar waar een van de grootste vogeltrekroutes over Amsterdam ligt.
Waarom plaatsen in Bijzonder Provinciaal Landschap, de Gemeenschapspolder en het Amsterdam Rijnkanaal, waardoor het wijdse landschap en de unieke contouren van het landschap verloren gaat. 

Voordat een definitief besluit wordt gemaakt, kunnen wij  tot 17 juli 2024 een zienswijze indienen over de keuze voor ons gebied en de voorwaarden voor ontwikkelaars.

Let op: Ook Diemen heeft  haar oog op de Diemerscheg als locatie voor 2 tot 4 windturbines laten vallen. Diemerbos wordt zo Windturbinebos

Renate Nollen en Ankie Koning