Klomp special 2

2024 Nieuwsbrief nr. 34  Klomp Special nr. 2 Bekijk de webversie
Klomp Special nr. 2
OPENINGSTIJDEN DE KLOMP
Op de zaterdagen: van 23 maart t/m 19 oktober van 9.30 – 12.00 uur.
Op de dinsdagen: van 4 juni t/m 27 augustus van 19.00 u – 20.00 uur.
Let op: de vrijdagen vervallen hierdoor!

In de Klomp kunt u gas, olie, gereedschappen, tuin- en potaarde, zand, compost en nog veel meer kopen. Grote bestellingen van minimaal 12 zakken worden naar uw tuin gebracht. Deze bestellingen moeten op donderdag binnen en betaald zijn om ze op zaterdag geleverd te krijgen. Bestellen kan in de Klomp, tijdens de openingstijden of via ‘digitale formulieren’.

Noteer alvast in je agenda
STEKKEN- EN ZADENRUIL: zaterdag 21 september van 10.00 – 12.00 uur.
Ruilen kost niets en is ook nog duurzaam. Bovendien weet je dat deze planten en bloemen het goed doen op ons tuincomplex. De ruil vindt plaats buiten voor de Klomp.
Doe je mee en wil je ook stekjes en/of zaden inbrengen? Laat het ons weten in de winkel of via deklomp01@gmail.com

GEEN PETROLEUM OP DIT MOMENT
We kunnen op dit moment geen petroleum bestellen bij onze leverancier. Wat precies de reden is weten we niet. We houden u op de hoogte wanneer dit weer wel kan.
 

Team van De Klomp
BESPAREN OP ENERGIE MET COOKING BAG

De Cooking Bag is een variant op de hooikist van vroeger en werkt hetzelfde. Je kookt het eten 5 minuten en zet de pan in de Cooking Bag. Je eten wordt vanzelf gaar zonder een warmtebron. De vitaminen blijven behouden en je maaltijd blijft minstens 3 à 4 uur warm. Bovendien bespaar je op het dure gas, petroleum en/of zibro.
De Cooking Bags worden in Nederland gemaakt en met de opbrengst ervan worden vrouwen in Gambia en Ghana ondersteund in hun ondernemerschap.

Wil je weten hoe het werkt?
Tuinders Annelied van Dijk en Lily Salamanca Reijes gebruiken zelf zo’n Cooking Bag en vertellen er graag meer over op zaterdag 27 juli tussen 10.30 en 12.00 uur.
Kom dan langs, dan hoor je hoe het werkt, kun je vragen stellen en ze bekijken. 

INKOOP 2-WIELS KRUIWAGEN

Meerdere tuinders zweren bij een 2-wiels Fort kruiwagen – inhoud 90 liter. Het voordeel van de twee wielen is dat hij stabiel is en niet uit zichzelf zal omvallen. Verder is hij licht van gewicht wat prettig is bij het sjouwen van gasflessen.
De kosten zijn € 240,00 incl. 2 anti-lek banden.

Geïnteresseerd?
Laat het ons weten via deklomp01@gmail.com of in de winkel dan gaan we er een aantal bestellen.

HERBRUIKBARE TIE-RIBS

Een tiewrap of kabelbinder is een plastic riempje voor het samenbundelen, vastmaken en markeren van objecten o.a. in de tuin. Doordat deze voorzien zijn van een lipje zijn ze eenvoudig weer te openen en dus opnieuw te gebruiken.

We hebben ze van 200 mm, 380 mm en 750 mm lang.
Mocht er behoefte zijn aan grotere lengtes: laat het ons weten!