EHBO op Linnaeus: doe mee

We zijn met ruim 300 huisjes een groot dorp, waar veel mensen aan het werk zijn in hun tuin, aan hun huisje en op het complex. De kans op ongelukken is dus ook reëel aanwezig.
Het is dan een fijn en veilig gevoel als je weet dat er medetuinders zijn die weten te handelen in geval van Eerste Hulp bij Ongevallen.

Helaas hebben we op het moment maar zeven actieve gediplomeerde EHBO-leden, die kunnen kleine wonden of ongelukken behandelen. Ook bieden zij hulp bij ernstigere ziekte verschijnselen zoals beroertes of hartfalen en beschikken over een AED.

Wie wil zich aansluiten (het maakt niet uit in welk vak uw tuin is) om samen te zorgen voor een groter gevoel van veiligheid op Linnaeus?

Van de EHBO’er wordt verwacht dat hij of zij in zijn eigen tijd de cursus tot gediplomeerd EHBO’er volgt. Vervolgens worden de jaarlijks verplichte herhalingslessen waarschijnlijk in het Trefpunt gegeven gedurende een aantal zomeravonden, verdeeld over ongeveer 9 weken.
Wij zijn een enthousiaste groep, die de werkplicht per toerbeurt en ook alle evenementen die georganiseerd worden, van ondersteuning voorziet.
Daarnaast bent je als je aanwezig bent op de tuin het baken van goede zorg als er iemand iets overkomt, tuinders hebben je nodig om adequaat in te grijpen, te adviseren en gerust te stellen.

Heel kort: het is een belangrijke en dankbare taak, kom ons team versterken.

Heeft u verder vragen of behoefte aan toelichting dan kunt u contact opnemen met onze voorzitter Saskia Theunis.
saskiageelgors7@gmail.com
mob.: 06-533 012 47