Actueel

Zie de Trefpunt kalender hiernaast voor alle activiteiten.

Deze bladzijde biedt u meer achtergond informatie:

Let op: Koningsdag 27 april is er geen tuindienst en ook geen inschrijving voor kandidaatsleden.

 

Het jubileumfeest ‘De Tentoonstelling’: zondag 7 juli 2019

De jubileum-loterij is tijdens de Nieuwjaarsreceptie van start gegaan. Er zijn mooie prijzen te winnen: een iPad, een Natuurbelevenis, verrekijkers, vogel- en vleermuis kasten, solar lampen, Ecover producten enz. enz.

Tot het feest worden de loten in de Klomp en tijdens activiteiten in het Trefpunt te koop aangeboden.

Per lot: 50 cent

10 + 1 lot voor € 5,00

11 mei 2019  de Linnaeus Leergang: Vogels in de tuin

workshopleider: Frans Alst

14:00 uur in het Trefpunt.

Vogels zijn de radio-3 van de tuin. Hun gezang is altijd als een achtergond muziek aanwezig. In ieder jaargetijde zijn er weer andere vogels in de tuin. Sommige vogels zijn erg fraai gekleurd en andere vogels zijn bijna niet te zien door hun schutkleur.

We beginnen met de evolutie van de vogels en hoe vogels zijn ingedeeld in groepen. We kijken naar het belang van de vogels in het algemeen en in het bijzonder op ons park en wat wij zelf kunnen doen om het tuinpark aantrekkelijk te houden voor vogels. Wat biedt jouw tuin voor welke vogel? Hoeveel soorten leven er in de tuin?

We bekijken de verschillende soorten groepen en welke daarvan te zien zijn in en vanuit de tuin. Via een presentatie kijken we naar 25 vogels die we regelmatig in de tuin kunnen zien of horen we kijken naar enkele soorten, die zeldzaam zijn. 

Daarna gaan we een wandeling maken over het park en gaan we kijken welke vogels we die middag kunnen observeren. Neem je verrekijker mee. Iedereen is welkom, ongeacht jouw kennis van vogels.

aanmelden via de Tuinnieuwsbrief 2019 mei