Info

Tuinhuis kopen

vtv linnaeus

Om een tuinhuis te kunnen kopen schrijft  u zich eerst in als kandidaatslid van de vereniging en bent u woonachtig in Amsterdam of omgeving.

In verband met de maatregelen van het kabinet op advies van het RIVM kunt u zich vanaf nu digitaal inschrijven als kandidaatslid via onderstaande link.

Daaraan zijn de volgende voorwaarden verbonden:

U vult het formulier volledig in.

U betaalt u € 57,50. (€ 30  inschrijfgeld en € 27,50  kandidaatslidmaatschap) onder vermelding inschrijving kandidaatslidmaatschap.

Als dit alles in goede orde is ontvangen, krijgt u van het bestuur een mail met bevestiging van toelating tot het kandidaatlidmaatschap en uw kandidaatsnummer. Uw kandidaatsnummer kunt u gebruiken om in te inschrijven op de te koop staande huisjes zodra de verkoop weer van start gaat.

Tijdens de verkoop vragen wij naar uw legitimatie en bewijs van inschrijving in Amsterdam of omgeving (bijvoorbeeld een bankafschrift o.i.d.).  Kunt u dit niet overleggen, dan gaat de koop niet door.

Klik hier voor het digitale inschrijfformulier.

Zodra het samenkomen van mensen weer toegestaan wordt, krijgt u een uitnodiging voor de informatie bijeenkomst.

U kunt hier vast ons informatie boekje kandidaatsleden downloaden: 2020 boekje_info_kandleden

 

Elk jaar komen er gemiddeld twintig tuinen met of zonder huisje vrij. Het tuinhuisje, de schuur en tuin worden in opdracht van het bestuur door de taxatiecommissie getaxeerd (voorschrift van de gemeente Amsterdam).

Verkoop kan door de voorgeschreven RIVM maatregelen nog niet doorgaan.

Wij hopen zo snel mogelijk met een nieuw Corona proof protocol te komen. Volg de ontwikkelingen via deze website.

Elke eerste zaterdag van de maand, behalve in december, januari en februari, vindt om 12.00 uur precies de verkoop plaats op volgorde van inschrijving als kandidaatlid.
Alle huisjes die nu te koop staan staan op de site.

Tuinen en huisjes

De tuinen hebben een gemiddelde oppervlakte van 280 m² en de huisjes die er op gebouwd mogen worden, zijn maximaal 28 m².
Alle maten en andere voorschriften betreffende het bouwen zijn in de bouwvoorschriften omschreven. De huisjes hebben geen elektriciteit- en gasaansluiting. Daar zijn naar ieders behoefte alternatieven voor, zoals zonne-energie, butagas en huisbrandolie voor de verwarming. Het uitgangspunt van de vereniging is om de jaarlijkse vaste lasten zo laag mogelijk te houden, zodat ook mensen met een kleine beurs zich een tuin kunnen veroorloven.