U heeft QR-code nr. 1 gescand en vanaf dit punt bij de hoofdingang van Linnaeus kunt u door het scannen van 12 QR codes een wandeling maken over het complex om kennis te maken met de ecologische geschiedenis en de vaak bijzondere flora en fauna op Linnaeus. Hiernaast vindt u de QR code nr. 2 met de ecologische geschiedenis van dit gebied.
“Deze Natuur Route is (mede) mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland.”
De QR codes geven naast de natuur informatie ook de richting van uw wandeling aan. Over de Natuur Route is ook een plattegrond beschikbaar, die u bij het G&W huis kunt vinden.
De twee volgende QR codes nummers 3 en 4 (over de biodiversiteit en natuurrijk tuinieren) vindt u rechts naast de ingang op het G&W huis, ons educatief centrum. Tijdens het seizoen kan iedereen daar tussen mei en september iedere vrijdagavond vanaf 20.00 uur terecht met vragen over natuurrijk tuinieren op de volkstuin.
Linnaeus is een oase van rust. Wij vragen van de tuinders en bezoekers om zich daarnaar te gedragen op het park.
De vereniging is op 27 februari 1929 opgericht. In 1973 heeft de vereniging noodgedwongen moeten verhuizen van de Oosterringdijk bij de Indische buurt (Amsterdam) naar de geheel onbegroeide Gemeenschapspolder bij Driemond. Dit complex is nu dus ruim 50 jaar oud.
Het park met de verenigingsgebouwen en de 317 tuinen zijn door een landschapsarchitect in 16 vakken verdeeld en ruim voorzien van veel openbaar groen en waterpartijen. Tijdens deze wandeling loopt u door de openbare delen van het park.
De volkstuinen zelf zijn uiteraard privé en niet toegankelijk voor u als wandelaar/bezoeker.
Samen met tuinvereniging Frankendael vormen we een aaneengesloten gebied van meer dan 30 ha. We hebben een hechte samenwerking op het terrein van natuurrijk tuinieren en het in kaart brengen van onze flora en fauna in een gezamenlijke Atlas Biodiversiteit op de volkstuinparken.