Zelf composteren

We hebben vorige week een heel prima lezing gehad: Alle beestjes helpen.
Het was een groot goed onderbouwd pleidooi voor grondverbetering op natuurlijke wijze. Jarenlang is er tuinafval vanaf de tuinen naar het Leeuweriksveld gebracht en dat werd keurig onderhouden, maar zonder gebruik te maken van de meerwaarde van zelf composteren. Dat gaat nu veranderen.
Maar onderdeel van de charme van tuinieren op de volkstuin zou zijn, als u als tuinder zo veel mogelijk uw tuinafval op de eigen tuin zou verwerken tot compost. Tuinafval op de tuin houden en composteren, zorgt voor bodemverbetering, de tuin wordt niet verdiept (sterker… je hoogt hem zelfs op). Je afval op de tuin houden kost minder energie en tijd en uiteindelijk bespaar je ook geld, omdat er geen of minder meststoffen aangeschaft hoeven te worden. Composteren op je eigen tuin heeft alleen maar voordelen.
Wij willen dit onderwerp de komende tijd nog meer gaan uitwerken en u als tuinders ondersteunen met informatie en praktische hulp.
We hebben hieronder vast wat websites opgenomen, die veel praktische informatie geven over composteren en compostbakken maken.

Website van Milieucentraal
Website Compostier over een hugelbed maken.